KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajęcia artystyczne 5-6 latki

PROGRAM ZAJĘĆ
„GIMNASTYKA PRZY MUZYCE”

  • DLA GRUPY STARSZEJ (5-6 LATKI) -
    ROK 2020/2021

 

  1. Zapoznanie z zasadami bepieczeństwa na zajęciach Gimnastyki przy muzycę;
  2. Zabawy taneczne z elementami gimnastyki przy muzycę;
  3. Nauka wartości rytmicznych (ósemka, ćwierćnuta);
  4. Ćwiczenia uczące obrotów po prostej i po przekątnej;
  5. Zdrowy kręgosup u przedszkolaka – ćwiczenia;
  6. Elementy aerobiku przy muzycę;
  7. Zumba – zajęcia taneczno-ruchowe inspirowane muzyką latynoską;
  8. Podstawowe kroki tańca Merengue;
  9. Podstawowe kroki Salsy;
  10. Podstawowe kroki Cumbi;
  11. Podstawowe kroki Samby;
  12. Podstawowe kroki Samby;
  13. Łączenie elementów gimnastyki z tańcem;
  14. Zabawa w figurki;
  15. Zdrowa dieta gimnatykującego się przedszkolaka;
  16.  Wzmacnianie mięśni brzucha;
  17. Wzmacnianie siły nóg;
  18. Ćwiczenia równoważne z piłką;
  19. Pogłęnianie wyobraźni – ćwiczenia: Skacz jak kangur, Tańcz jak ulubiona postać z bajki;
  20. Nauka jak aktywnie spędzić czas w domu;
  21. Ruch to zdrowie
  22. Ćwiczenia korekcyjne poprawiające postawę;
  23. Ćwiczenia gimnastyczne z rekwizytami:  woreczkiem i obręczą;
  24. Zabawy i gry przy muzyce;
  25. Rozpoznawanie melodii oraz tempa (wesołej i smutnej, szybkiej i wolnej);
  26. Nauka i powtarzanie rytmów z użyciem rąk i nóg;
  27. Co to jest muzyka ?;
  28. Co to jest taniec ? - Opowieści o tańcu.
  29. Ćwiczenia wzmacniające przy muzycę;
  30. Ćwiczenia z piłką – różne rodzaje;
  31. Nauka kroku podstawowego Cha-Chy oraz pochodzenia tego tańca;
  32.  Nauka historii oraz kroków Rock and Rolla;
  33. Nauka i powtarzanie ćwiczeń rozciągającyh;
  34. Powtarzanie i zapamiętywanie gestów oraz ruchów;
  35. Rozgrzewka taneczna z wykorzystaniem prostych i złożonych kroków;
  36. Nauka poruszania się w rytm muzyki;
  37. Ćwiczenia ruchowe takie jak: tworzenie koła, szeregu, rzędu, marsz ze zmianą kierunku oraz tempa;
  38. Balet – podstawowe pozycje ustawienia rąk i nóg – filmowe przykłady baletów;
  39. Improwizacje taneczne w rytm nastrojowej muzyki;
  40. Zabawy ruchowe rozwijające sprawność ruchową i gibkość;
  41. Taniec i gimnastyka ze swoim ulubionym pluszakiem;
  42. Nauka ruchu scenicznego;
  43. Poznanie i rozwijanie swoich umiejętności tanecznych, ruchowych;
  44. Ćwiczenia relaksacyjno- rozluźniające z wykorzystaniem muzyki relaksacyjnej i uspokajającej;
  45. Nauka technik radzenia sobie z emocjami poprzez ruch przy muzyce; \
  46. Kształtowanie zdolności motorycznych: koordynacji, siły, gibkości, zwinności, wytrzymałości i szybkości poprzez ćwiczenia taneczno-ruchowe.