KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Propozycje zabaw na piątek 27.03

Kochane Sóweczki, dziś ostatni dzień naszego wiosennego tygodnia. Mamy nadzieję, że widzieliście zdjęcia naszych przedszkolnych kwiatów, mamy nadzieję, że niedługo zobaczymy je razem :)

 

 „Już!”

Potrzebne Wam będą: kartki z napisem: plum, szum, kwiat, świat, ptak, tak

Drodzy rodzice, podczas czytania wiersza, podnoście kartki z napisanymi wyżej wyrazami, wtedy kiedy występują. Przeczytajcie dzieciom wiersz jeszcze raz i poproście je, by spróbowały przeczytać wyrazy na kartkach.

„JUŻ!” Autor: Laura Łącz

Spadła deszczu kropla – PLUM

Zawiał ciepły wietrzyk – SZUM

Coś pachnie w powietrzu – KWIAT

Zamienia się wokoło – ŚWIAT

A co to tak śpiewa? PTAK

Czyżby przyszła wiosna? TAK!

 

Wiosenne bazie

Potrzebne Wam będą: karta, farby (ew. kredki)

Kochani na kartce narysujcie farbami gałązki naszych bazi, kotki narysujcie białą farbą, ale zróbcie to stemplując palcami po kartce. Wasze bazie gotowe :)

 

Wiosenne tulipany

Spróbujmy zrobić sobie własne tulipany i powitać wiosnę w naszych domach :)

Potrzebne Wam będą: kubeczki po serkach lub jogurtach, słomki, zielone kartki, plastelina, ziarna ziela angielskiego, nożyczki

Kochani poproście rodziców, by pokazali Wam ilustrację kwiatu tulipana, zastanówcie się co powinniście najpierw zrobić, od czego zacząć pracę.

Troszkę pomocy: zacznijcie od zrobienia dziurki w dnie kubeczka (poproście o pomoc rodziców), a w górnej części wytnijcie płatki, wetknijcie słomkę i zablokujcie ją w środku kuleczką z plasteliny. Wytnijcie liście, odetnijcie kawałek słomki i zwińcie listki i wciśnijcie do słomki. Kubeczek wypełnijcie zielem angielskim i ułóżcie przygotowane elementy bukietu.

Wasze tulipany mogą ozdobić Wasze parapety i pokoje :)

 

Miłej zabawy i do poniedziałku! :)