KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

CZERWIEC

Tydzień V– Wakacje (28.06.-30.06.)

Kształtowanie mowy i myślenia

„Pożegnanie" - wysłuchanie opowiadania, rozmowa o jego treści. "Dokąd na wakacje" rozmowa o wakacyjnych planach, zwrócenie uwagi na poprawność gramatyczną wypowiedzi- czas przyszły czasowników. „Skąd wyruszamy?” – łączenie z nazwami środków lokomocji odpowiednich nazw miejsc (globalne czytanie). 

Ćwiczenia gimnastyczne

„Wakacyjne wędrówki ” – zestaw ćwiczeń gimnastycznych

Umuzykalnienie

 "Płynęła szalupa"  - nauka piosenki, zabawa ruchowa przy piosence. "Morskie opowieści" - zabawa taneczna

"Lato wreszcie!"- wysłuchanie wiersza U Kozłowskiej i pożegnanie się z przedszkolem, dziećmi, personelem składanie sobie życzeń: ciekawych, bezpiecznych wakacji. ( dzieci, które wyjeżdżają już na wakacje

Zajęcia matematyczne

"Pakujemy plecaki" - zabawa dydaktyczna, dokonanie wyboru rzeczy do spakowania w zależności od celu podróży, wyodrębnienie podstawowego zestawu najpotrzebniejszych rzeczy w różnych okolicznościach ( dodawanie, odejmowanie, przeliczanie, szacowanie)

Zajęcia plastyczne

"Moje wymarzone wakacje" -  rysowanie kredkami, rozwijanie wyobraźni

.COVID-19. Utrwalanie zasad obowiązujących w czasie reżimu sanitarnego. Systematyczne przypominanie o myciu rąk, nie dotykaniu ust, nosa, oczu itp. Próba zachowania dystansu społecznego.

ZABAWY Z JĘZYKIEM ANGIELSKIM (V tydzień czerwca)

Środa:  Nauka wierszyka/rymowanki pt. "In summer" 

Piątek: Utrwalenie rymowanki pt. "In summer" oraz wysłuchanie opowiadania naśladowczego pt. "Dragon"