KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

KWIECIEŃ

Tydzień II STOP! ZABRANIAM! ZAKAZUJĘ! ŚMIECI W WORKI SIĘ PAKUJE (12.04.-16.04.)

Kształtowanie mowy i myślenia

 „Sznurek Jurka”- słuchanie wiersza I. Sikiryckiego, uwrażliwienie dzieci na zachowanie porządku i czystości w miejscach publicznych oraz segregowania śmieci i odpadów, udzielanie odpowiedzi na pytania

Rozwijanie sprawności ruchowej

„Mali strażnicy przyrody” – ćwiczenia naśladowcze.

Umuzykalnienie

"Dziwne dźwięki” – zabawa słuchowa; "Butelkowe rytmy"- zabawa rytmiczna ( echo rytmiczne). Osłuchanie z piosenką "Czysty świat". Rozmowa na temat treści i budowy piosenki. Instrumentacja piosenki z wykorzystaniem surowców wtórnych

Kształtowanie pojęć matematycznych

„Wielkie sprzątanie małego świata” – zabawa dydaktyczna, przyporządkowywanie elementów do zbiorów, przeliczanie elementów w zbiorze, szacowanie gdzie jest najwięcej, a gdzie najmniej.

Zajęcia plastyczne

 „Śmieciozaur” – wykonanie śmieciowego stwora ze strzępów czarno-białej gazety. „Ozdabiamy śmieciozaura” – dorysowywanie, domalowywanie, doklejanie detali postaci. „Opowieści o śmieciozaurze - nagrywanie opowieści dzieci o ich stworach,  odtwarzanie ich i słuchanie.

 

COVID-19. Utrwalanie zasad obowiązujących w czasie reżimu sanitarnego. Systematyczne przypominanie o myciu rąk, nie dotykaniu ust, nosa, oczu itp. Próba zachowania dystansu społecznego.

 ZABAWY Z JĘZYKIEM ANGIELSKIM (tydzień IV i V)

Środa: „Ten Bunnies Counting Song 1-10 - Easter Song, Kids Song - wysłuchanie piosenki o króliczkach wielkanocnyw języku angielskim, próby śpiewu

Piątek: „Ten Bunnies Counting Song 1-10 - Easter Song, Kids Song - utrwalenie poznanej piosenki, zabawa ruchowa w języku angielskim do utworu muzycznego