KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

Luty 4 tydzień - „Kraków - stolica Małopolski”

Poniedziałek

Kształtowanie mowy i myślenia

„Małopolska na mapie i ilustracjach”- wskazanie Małopolski na mapie; określenie położenia, nazwanie miast (Kraków, Lublin, Sandomierz), rzek, gór.

Ćwiczenia gimnastyczne - zestaw XXXVIII

Wtorek

Kształtowanie pojęć matematycznych

"Krakowskie bajgle" - przeliczanie w określonym zakresie; porównywanie zbiorów; wprowadzenie znaków =, <, >

Umuzykalnianie

Słuchanie piosenki "Przyleciał ptaszek z Łobzowa" - omówienie treści, określenie tempa, próba śpiewu.

Środa

Umuzykalnienie

Oglądanie tańca krakowiaka w wykonaniu Zespołu Pieśni i Tańca "Mazowsze" - zwrócenie uwagi na stroje, kroki. Nauka prostego układu choreograficznego.

Zajęcia plastyczne

"Strój krakowski"  - praca plastyczna, wycinanie, klejenie, ozdabianie według wzoru. Organizowanie miejsca pracy, doskonalenie umiejętności wycinania.

Czwartek

Sportowe Przedszkole - zajęcia ruchowe finansowane przez Wydział Sportu i Rekreacji Dzielnicy Ursynów.

Kształtowanie mowy i myślenia

"Hej na krakowskim rynku" - słuchanie wiersza; poznanie głównych zabytków Krakowa, tradycji; słuchanie hejnału.

Piątek

Kształtowanie mowy i myślenia

Oglądanie teatrzyku kamishibai "Smok wawelski" - poznanie jednej z wersji popularnej legendy

Zajęcia plastyczne

"Smok wawelski" - stworzenie przestrzennej pracy plastycznej; ćwiczenie motoryki małej

Język angielski – rozkład materiału   - luty

Tematy:

  1. Winter
  2. My home

Realizowany materiał:

  • Zwroty i wyrażenia dotyczące powitań i pożegnań
  • Utrwalanie  słownictwa: numbers 1-20, colours, shapes, activity words
  • Utrwalenie słownictwa dotyczącego zimy
  • Wprowadzenie słownictwa związanego z domem (pomieszczenia, przedmioty domowego użytku)
  • Piosenki i zabawy dotyczące realizowanych tematów