KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

Utrwalanie i przestrzeganie zasad obowiązujących w czasie epidemii COVID-19; systematyczne przypominanie o myciu rąk, nie dotykanie ust, nosa, oczu. Próba zachowania dystansu społecznego.

 

Mały człowiek czy też duży, dobrze, gdy pomocą służy” tydzień 23.11. - 27.11.

 

Poniedziałek: Kształtowanie mowy i myślenia

Uszatek idzie do przedszkola” – wysłuchanie opowiadania Cz. Janczarskiego, skłonienie dzieci do wypowiedzi na temat ich przeżyć związanych z pójściem do przedszkola; co lubią robić w przedszkolu, z kim się bawią?

Pomogę mamusi” – oglądanie ilustracji z „Książki” i wysłuchanie rymowanki; zachęcenie dzieci do rozmowy na temat zakresu pomocy, jakiej dzieci mogą udzielić dorosłym

 

Wtorek: Rozwijanie sprawności ruchowej.

Lustro” – zabawa naśladowcza, odtwarzanie gestów koleżanki lub kolegi

 

Środa: Umuzykalnienie

Taniec przytulaniec” – pląsy w parach z nadmuchanym balonem

 

Czwartek:Kształtowanie pojęć matematycznych

Jaka/jaki jestem?” – omówienie cech zewnętrznych człowieka, nazywanie wybranych części ciała, twarzy. „Odbicie w lustrze” – ćwiczenie percepcji wzrokowej, wskazanie różnic w wyglądzie dziecka i jego lustrzanego odbicia na karcie pracy.

 

Piątek:Zajęcia plastyczne

Mam dla Ciebie mały prezent” – wykonanie pracy plastycznej – niespodzianki dla bliskich; stosowanie form grzecznościowych: proszę, dziękuję