KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

Tuż tuż wakacje!    21-25.06.2021.

Poniedziałek

Kształtowanie mowy i myślenia

"Lato nad morzem” – wysłuchanie wiersza z „Książki”, omówienie ilustracji.

“Jedziemy na wakacje” - praca z ilustracjami przedstawiającymi góry, morze, wieś, jezioro.

„W podróży” – zabawa dydaktyczna, przypomnienie i utrwalenie nazw i cech środków transportu wykorzystywanych do podróżowania.

Wtorek

Rozwijanie sprawności ruchowej

„Jedziemy autobusem” – zabawa ruchowa doskonaląca umiejętność szybkiego ustawiania w parach.

„Nauka pływania” – zabawa ruchowa z wymachami ramion.

„Zbieramy muszelki” – zabawa naśladowcza.

„Przez płotek” – zabawa z elementem podskoku.

Środa

Umuzykalnienie

„Lato” – nauka piosenki, zabawa ilustracyjna przy piosence.

„Polecimy” – rymowanka gamowa.

Czwartek

Kształtowanie pojęć matematycznych

„Pakujemy się” – sporządzanie listy artykułów najpotrzebniejszych w podróży. „Co zabieramy?” – rozpoznawanie konkretnych przedmiotów po ich konturach.

„W co się spakujemy?” – przegląd podróżnych walizek, toreb, plecaków pod kątem rodzaju wyprawy i ilości zabieranego bagażu.

„Ciężki plecak” – zabawa naśladowcza.

Piątek

Zajęcia plastyczne

„Samotny biały żagiel” – kreślenie linii falistych na powierzchni kartonu, składanie z białych kwadratów żaglówki i naklejanie.

Zabawy z językiem angielskim - czerwiec.