KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych. - dyd.

Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne: październik, 8 tydzień: 18.- 22.10.2021r.

„Kolory jesieni”

Poniedziałek

Kształtowanie mowy i myślenia

„Jesienne liście” – wysłuchanie wiersza B. Formy, ilustrowanie ruchem treści utworu.

„Kolorowe liście” – rozmowa na temat przyczyn zmiany barw liści.

„Jesienny świat” – dzielenie się wnioskami z obserwacji zmian zachodzących w naturze.

Wtorek

Rozwijanie sprawności ruchowej

„Jesienny spacer” – zestaw ćwiczeń gimnastycznych.

„Po wąskiej dróżce” – zabawa ruchowa z ćwiczeniami równowagi.

Środa

Umuzykalnienie

„Kasztanowa orkiestra” – zabawa muzyczno-ruchowa.

„Jeżyk i liście” – nauka piosenki.

„Wiatr w pajęczynie” – ćwiczenia oddechowe przy muzyce – dmuchanie na kawałki wełny, ćwiczenia umiejętności regulacji oddechu.

Czwartek

Kształtowanie pojęć matematycznych

 „Jesienne kolekcje” – oglądanie materiału przyrodniczego, segregowanie według pochodzenia i kolorów, nazywanie drzew i ich owoców – karta pracy.

„Liczymy kasztany” – liczenie kasztanów, odwzorowanie liczenia schematycznie na kartkach

Piątek

Zajęcia plastyczne

„Gałązka jarzębiny” – praca plastyczna metodą „kleksografii”.

 


Przypomnienie zasad obowiązujących w czasie epidemii COVID-19; systematyczne przypominanie o myciu rąk, nie dotykanie ust, nosa, oczu. Próba zachowania dystansu społecznego.