KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

Wrzesień 4 tydzień - “Lubię bawić się w przedszkolu”

 

Poniedziałek

Kształtowanie mowy i myślenia

Słuchanie opowiadania W. Widłaka “Żaba”, szukanie odpowiedzi na pytanie, kogo najbardziej lubimy przytulać.

21. 09. 2020 - Obchody Ogólnopolskiego Dnia Wychowania Przedszkolnego

 

Wtorek

Kształtowanie pojęć matematycznych

Opisywanie klocków ze względu na ich wielkość i kolor, wspólne budowanie dowolnych konstrukcji przestrzennych z klocków.

 

Środa

Umuzykalnienie

Słuchanie piosenki “Śpiewanki przedszkolaka”, nauka słów i melodii piosenki, próba śpiewu.

 

Czwartek

Rozwijanie sprawności ruchowej

"Do środka - na zewnątrz"- zabawa ruchowa w kręgu z użyciem szarf.

 

Piątek

Zajęcia plastyczne

Co potrafimy zrobić za pomocą rąk? - wydzieranka z papieru; kształtowanie umiejętności posługiwania się klejem