KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

Czerwiec 4 tydzień "Wkrótce wakacje"

 

Poniedziałek

Kształtowanie mowy

„Jak spędzamy wakacje” – pogadanka, wdrażanie dzieci do wypowiedzi się całym zdaniem, tworzenia dłuższych wypowiedzi. „Pakujemy plecak” – zabawa dydaktyczna.

Ćwiczenia gimnastyczne

Zestaw zabaw ruchowych „Wakacyjna gimnastyka”.

 

Wtorek

Kształtowanie pojęć matematycznych

„Smaki lata” – zabawa matematyczna.

Umuzykalnienie

Niech żyją wakacje” – nauka tekstu piosenki.

 

Środa

Umuzykalnienie

„Niech żyją wakacje” – przypomnienie tekstu piosenki, zabawa inscenizacyjna do piosenki.

Zajęcia plastyczne

„Latarnia morska” – konstruowanie latarni z papierowych kubeczków i małych pudełek.

 

Czwartek

Ćwiczenia gimnastyczne

Zestaw zabaw ruchowych „Wakacyjna gimnastyka”.

Kształtowanie mowy

„Latarnia” – rozmowa na podstawie tekstu opowiadania W. Widłaka. „Tak czy nie – zasady bezpiecznych wakacji” – pogadanka na temat zasad bezpieczeństwa.  

 

Piątek

Kształtowanie mowy

„Wakacyjne opowieści” – zabawa rozwijająca logiczne myślenie. „Wakacyjna krzyżówka” – wspólne rozwiązywanie krzyżówki.

Zajęcia plastyczne

„Kartka z wakacji” – projektowanie pocztówki.

Język angielski – rozkład materiału  CZERWIEC

Tematy:

  1. Means of transport
  2. Four season: Summer
  3. Father`s Day
  4. Holiday

Realizowany materiał:

  • Zwroty i wyrażenia dotyczące powitań i pożegnań
  • Utrwalanie słownictwa: numbers 1-20, colours, shapes, activity words
  • Utrwalenie słownictwa związanego z transportem (m.in. car, plane, bicycle, ship, boat, bus)
  • Przypomnienie słownictwa związanego z porą roku - latem (m.in. summer, shine, sun, rain, sea, mouintains, beach, trip)
  • Wprowadzenie słownictwa związanego z Dniem Taty
  • Przypomnienie słownictwa związanego z wakacjami
  • Piosenki i zabawy dotyczące realizowanych tematów

Drodzy rodzice, zachęcamy Was do zabaw z dziećmi i utrwalania znanych piosenek. Przy wprowadzaniu nowych słówek, warto posiłkować się obrazkiem, który łatwo Państwo znajdą w internecie. Zachęcam do utrwalenia takich grup wyrazów:

- liczby (od 1 do 20),

- kolory (red, pink, yellow, blue, green, grey, white, black, purple),

- kształty (circle, square, triangle, rectangle, diamond, heart)

- części ciała (head, nose, eyes, arms, shoulders, fingers, legs, ears, toes).

Na poniższych stronach, znajdą Państwo piosenki i pomoce, które wykorzystujemy podczas zabaw

https://www.dreamenglish.com/

https://supersimple.com/