KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczn

Październik, 3 tydzień  18.10. - 22.10.2021 r., ”Liście malowane, pod drzewami rozsypane ”

Poniedziałek

Kształtowanie mowy i myślenia

„Lato i jesień” – rozmowa kierowana na temat zmian zachodzących jesienią i oglądanie ilustracji. Praca z książką.

 „Spadły liście” – zabawa orientacyjno -porządkowa. Doskonalenie umiejętności reagowania ruchem na umówiony sygnał.

Wtorek

Rozwijanie sprawności ruchowej

„Jesienny spacer” – zestaw ćwiczeń gimnastycznych.

„Jesienny świat”- Spacer po ogrodzie przedszkolnym. Dzielenie się wnioskami z obserwacji zmian zachodzących w naturze.

Środa

Umuzykalnienie"

 „Jeżyk i liście” – nauka piosenki. Kształtowanie umiejętności omawiania jej nastroju i treści.

Czwartek

Kształtowanie pojęć matematycznych/ zajęcia przyrodnicze

„Liczymy kasztany” – liczenie kasztanów, odwzorowanie liczenia schematycznie na kartkach.

„Kasztanowa orkiestra” – zabawa muzyczno-ruchowa. Kształtowanie umiejętności  poruszania się przy muzyce i w rytm muzyki.

 

Piątek

Zajęcia plastyczne

„Jesienny liść” –malowanie liścia farbą i odbijanie go na kartce. Doskonalenie motoryki małej w toku pracy z materiałem plastycznym.

 

 

 

Utrwalanie i przestrzeganie zasad obowiązujących w czasie epidemii COVID-19; systematyczne przypominanie o myciu rąk, nie dotykanie ust, nosa, oczu. Próba zachowania dystansu społecznego.