KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

”Góry, morze, wieś, jezioro, gdzie rodzice nas zabiorą?”, 21-25.06.2021 r., cz.2

Poniedziałek - kształtowanie mowy i myślenia

“Przykazania wakacyjne” - rozmowa kierowana o przestrzeganiu zasad bezpieczeństwa latem (zwracanie uwagi na owady, zwierzęta, rośliny trujące), nieoddalanie się,od dorosłych, kąpiel w dozwolonych miejscach).

“Nauka pływania” - zabawa ruchowa z wymachami ramion. 

 

Wtorek -  rozwijanie sprawności ruchowej

“Wyprawa w góry” - zestaw ćwiczeń i zabaw ruchowych.

“Robimy zdjęcia” - zabawa ruchowa z zastyganiem w bezruchu.

“My jesteśmy krasnoludki” - występ na zakończenie roku.

 

Środa - umuzykalnienie

“Piosenki dla Rodzinki + Bezpieczne wakacje” - koncert online z elementami zabaw ruchowych.

 

Czwartek - kształtowanie pojęć matematycznych

“Jedziemy na wakacje - w co się spakujemy?” - przegląd podróżnych walizek, toreb, plecaków od kątem rodzaju wyprawy i ilości zabieranego bagażu.

“Ciężki plecak” - zabawa ruchowa naśladowcza.

 

Piątek - zajęcia praktyczne

“Pocztówka z wakacji” - tworzenie własnej kompozycji z wykorzystaniem materiału przyrodniczego (muszelki, piasek, piórka, listki) poprzedzona rozmową kierowaną n/t zwyczaju wysyłania pocztówek z wakacji.

 

Zabawy z językiem angielskim

Nauka piosenki "Walking in the jungle" (Super Simple Songs)

Nauka i utrwalanie wyrażeń: let's walk, let's stomp, let's jump, let's skip

Utrwalanie rzeczowników: frog, monkey, toucan, tiger

 

Utrwalanie i przestrzeganie zasad obowiązujących w czasie epidemii COVID-19; systematyczne przypominanie o myciu rąk, nie dotykanie ust, nosa, oczu. Próba zachowania dystansu społecznego.