KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

Tydzień   24 – 28.02.2020    „Eksperymenty z wodą”

Poniedziałek

Kształtowanie mowy: „Gdzie schowała się woda?”– doświadczenia z wodą, poznawanie różnych stanów skupienia, badanie jej właściwości, eksperyment z wędrującą wodą

Ćwiczenia gimnastyczne: Zestaw XXXIV – ćwiczenia ogólnorozwojowe z użyciem piłek i lasek gimnastycznych

Wtorek

Kształtowanie pojęć matematycznych: „Matematyczne tajemnice” – wnioskowanie o stałej objętości cieczy, utrwalenie cyfr i znaków „<”, „>”, „=”,

Umuzykalnienie: „Zimowe dźwięki” – zabawa słuchowa, eksperymentowanie z dźwiękami

Środa

Umuzykalnienie: „Taniec śnieżynek” – układ ruchowy do utworu „Polka Italiano”

Zajęcia plastyczne: „Muzyka na wodzie” – eksperymenty plastyczne, technika „mokre w mokrym”

Czwartek

Ćwiczenia gimnastyczne: Zestaw XXXIII – ćwiczenia ogólnorozwojowe

Kształtowanie mowy: „Pudełko badacza” – zapoznanie z wielką i małą literą „p”, samodzielne wykonywanie doświadczeń, obserwowanie i wnioskowanie na podstawie obserwacji, nadawanie tytułów doświadczeniom

Piątek

Kształtowanie mowy: „Eksperymentowanie, szyfrowanie, ukrywanie” – kodowanie i dekodowanie wyrazów z wykorzystaniem symboli graficznych 

Zajęcia plastyczne: „Wędrująca kropla wody” – malowanie wodą, doświadczenia z kolorową kroplą wody, interpretowanie powstałych wzorów

 

Język angielski – rozkład materiału   - luty

Tematy:

  1. Winter
  2. My home

Realizowany materiał:

  • Zwroty i wyrażenia dotyczące powitań i pożegnań
  • Utrwalanie  słownictwa: numbers 1-20, colours, shapes, activity words
  • Utrwalenie słownictwa dotyczącego zimy
  • Wprowadzenie słownictwa związanego z domem (pomieszczenia, przedmioty domowego użytku)
  • Piosenki i zabawy dotyczące realizowanych tematów