KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

IV tydzień września 2020 „W moim domu nie nudzi się nikomu”

Poniedziałek

Kształtowanie mowy i myślenia

„Dzień Przedszkolaka” – wspólne oglądanie pokazu iluzji on-line, poczęstunek

Quiz z wiedzy o przedszkolu - rozmowa kierowana na temat życia przedszkolnego

Ćwiczenia gimnastyczne

„Powódź” – zabawa orientacyjno-porządkowa

Zabawy w ogrodzie według wspólnej inicjatywy nauczyciela i wychowanków

Wtorek

Kształtowanie pojęć matematycznych

„Poznajemy cyfry – cyfra 1” – poznanie zapisu graficznego cyfry 1

Umuzykalnianie

„Rodzina pięciolatka” – nauka piosenki, rytmizacja tekstu (rapowanie), utrwalenie nazw

Środa

Umuzykalnienie

Nauka nowej piosenki w języku angielskim „Family fingers”

„Rodzina pięciolatka” – utrwalenie piosenki

Zajęcia plastyczne

"Cyfra 1” – wykonanie cyfry 1 z plasteliny, rozwój motoryki małej

Czwartek

Ćwiczenia gimnastyczne

„Head, shoulders…” – ćwiczenia gimnastyczne w języku angielskim

Kształtowanie mowy i myślenia

„Tatuś” – rozmowa na temat sposobów pomagania rodzicom na podstawie opowiadania H. Pietrusiewicz

Piątek

Kształtowanie mowy i myślenia

„Co to jest dom?” – rozważania na temat domu, rodziny, jej członków. Uświadomienie dzieciom istoty i znaczenia domu i rodziny w życiu każdego człowieka

Zajęcia plastyczne

"Moja rodzina" – praca plastyczna z figur geometrycznych