KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

V TYDZIEŃ marca - I TYDZIEŃ kwietnia 2020

„Szybko biegnie każdy dzień, rosnę szybko, dużo wiem”

Zajęcia kształtujące mowę i myślenie

„Nasz kalendarz” – pogadanka inspirowana treścią krótkiej rymowanki, utrwalenie nazw dni tygodnia, przygotowanie kalendarza
„Rano, w południe, wieczorem” – utrwalenie zdobytych wiadomości na temat części dnia
„Co może mały człowiek?” – rozmowa kierowana na temat umiejętności opanowanych przez dzieci
„Dzieci” – prezentacja fotografii dzieci z ich wczesnego dzieciństwa
"Kiedy obchodzimy urodziny?” – pogadanka na temat przemijania czasu, stawania się coraz starszym, obchodzenia urodzin
„Buty” – zabawa wyciszająca

Rozwijanie sprawności ruchowej
„Kto ma taką samą szarfę?” – zabawa orientacyjno-porządkowa
„Znajdź swoją parę” – zabawa orientacyjno-porządkowa
„Olbrzymy i skrzaty” – zabawa organizacyjno-porządkowa
"Przekraczanie linii” – zabawa ruchowa z ćwiczeniami równowagi

Umuzykalnienie

„Rosnę, rosnę” – nauka piosenki; zabawa – ilustrowanie ruchem piosenki
„Skoczny języczek” – ćwiczenia usprawniające narządy artykulacyjne

Zajęcia matematyczne

„Czyja to skarpetka?” – zabawa tematyczna, ćwiczenia w zakresie mierzenia wielkości wybranych rzeczy - skarpet
„Ile świeczek, ile lat” – zabawa matematyczna doskonaląca umiejętność liczenia

Zajęcia plastyczne

„Tak będę wyglądać, kiedy będę duża/duży” – ćwiczenie umiejętności autoprezentacji, wykonanie własnego portretu techniką kolażu
„Ja i moja rodzina"- rysowanie całej rodziny ze szczególnym zwróceniem uwagi na wszystkie elementy postaci ludzkiej – konkurs domowy / każdy członek rodziny wykonuje swój rysunek bez względu na umiejętności w rysowaniu, wystawia go w domowej galerii, rodzina wykonuje wspólny album i po powrocie do przedszkola dołączymy je do kolekcji kącika książek i pamiątek grupowych.