KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zamierzenia wych - dyd.

 IV TYDZIEŃ lutego 2020

„Podróżować każdy może: na rowerze, na motorze”

Zajęcia kształtujące mowę i myślenie

„Pojazdy” – wysłuchanie wiersza I. Salach, rozmowa na temat jego treści

„W atlasie” – oglądanie planów i map, rozmowa o tym, co przedstawiają i do czego służą

„Języczek wędrowniczek” – gimnastyka buzi i języka

Rozwijanie sprawności ruchowej

„Dzieci w domkach – dzieci na spacer”– zabawa orientacyjno-porządkowa

„Jazda na rowerze” – zabawa muzyczno-ruchowa

Umuzykalnienie

„Jedzie pociąg” – nauka piosenki; zabawa ruchowa przy piosence

Zajęcia matematyczne

„Co jeździ, co pływa, co lata?” – klasyfikowanie pojazdów i wyszukiwanie podobieństw i różnic w określonych grupach

„Ile to jest?” – przeliczanie elementów w zbiorze (karta pracy)

Zajęcia plastyczne

„Ślady rowerowe” – ćwiczenie grafomotoryczne

„Papierowe samoloty” – składanie samolotów z papieru i ozdabianie ich według własnego pomysłu

Zabawy na świeżym powietrzu

„Samoloty i pociągi” – zabawa bieżna i ruchowa. Zwrócenie uwagi na bezpieczeństwo wychowanków podczas zabaw na świeżym powietrzu

 

ZABAWY Z JĘZYKIEM ANGIELSKIM W LUTYM

Zwroty i wyrażenia, wprowadzane słownictwo

Crawls the snail

Garden pail

Up the tree

Bumblebee

Ants

Go marching

Ground

Suck his thumb

Tie his shoe

Wierszyki, których się uczymy

“Snail”

“Two Little Birds"

„Rain, rain”

Piosenki, które śpiewamy i tańczymy

„The Alphabet Is So Much Fun”

„The Ants Go Marching One By One”

"Little Snowflake"

“All the leaves are falling down“

“Hello, hello” – new

“Family Song for Kids”

“Family song (Finger Family Collection)”

“Let’s go to the zoo”

“The Balloon Song”

“How’s the weather?”

“I’m a little snowman”

“Hello reindeer”

“Hello”

“How are you today”

“Bye-bye Goodbye”

“If you are happy”

“Head, shoulders”

“My Teddy Bear”

“One little finger”

 

Zapraszam do odwiedzenia poniższych stron, gdzie można znaleźć m.in  piosenki, które śpiewamy i wiele innych ciekawych propozycji do zabaw z językiem angielskim http://supersimplelearning.comhttps://www.elflearning.jp